Hestefotografering
Fotografen siger

Hestefotografering

Din hest har sin helt egen personlighed, og den skal skinne igennem på billederne. Fotograferes du og din hest sammen, er det jeres særlige bånd, og det som I har sammen, der skal komme til udtryk i billederne.

For at jeg kan lave gode billeder af din hest og/eller jer sammen, kræver det også, at du gør et godt forarbejde. Det giver et rigtig godt udtryk på billederne, når der er tænkt over, hvilket tøj og udstyr, der bliver brugt. Vælg f.eks. tøj der matcher med hestens udstyr i farve, og har du ikke det, så forsøg at holde farverne ens i tonen som f.eks. blåtoner eller jordfarver. Der kan dog være grunde til at gøre netop det modsatte, men så skal det også være gennemført.

Hvis det er muligt, vil en nyvasket eller i hvert fald grundigt striglet hest, give et langt bedre udtryk, end en hest, der lige er hentet ind fra marken -om end det også kan have sin charme.

Det er også vigtigt, at hesten er afslappet og komfortabel med situationen. Angst og utryghed lyser langt væk. Er hesten ikke glad for at være alene, så forvent ikke, at han eller hun kan være alene under en fotosession. Forsøg at få en af hestens venner (og en medhjælper til at holde vennen) med, så den forbliver tryg.

Hvis hesten skal fotograferes både løs på marken og under rytter, så er det en god idé at overveje rækkefølgen. Bliver hesten først lukket fri på marken, er der risiko for, at den ruller sig. Skal hesten først fotograferes under rytter, er det muligt, at den bliver svedt, og der vil således være synlige svedmærker, hvor udstyret har været.

Det hjælper selvfølgelig, hvis du ved, hvad du ønsker af billederne, når det kommer til “Look og Feel”. Der er helt klart forskel på om billederne tages på ridebanen eller på stranden, men det ene er ikke bedre end det andet – bare anderledes. Og hvem siger, at vi ikke kan gøre begge dele, hvis du gerne vil det.

Jeg elsker heste, og giver gerne en hånd med, hvis der er behov for det. Skulle der komme lidt hestehår eller savl på tøjet, har jeg heldigvis en vaskemaskine, der klarer det hårde arbejde.

Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende samtale om dine ønsker for en hestefotografering, og hvordan vi løser opgaven.

Du kan se eksempler på mit arbejde i fotoalbummet Hestefotografering

Alle billeder bliver efterbehandlet i professionelt billedbehandlingsprogram, så du sikres det bedste resultat. Du kan altså ikke købe “rå-filen”, men køber altid det færdigredigerede billede. Billederne kan leveres digitalt eller printet på forskellige materialer.

Dine billeder kan leveres i sort/hvid, sepia eller duotone m.m., alt afhængig af, hvad du ønsker.

Min baggrund

Min passion for heste startede i 1984. Jeg var 5 år gammel, og var lige blevet færdig med min første ridetime. Efter 5 år som elevrytter, fik jeg min første pony. Nu mere en 30 år efter, er jeg stadig hesteejer, og interessen er stadig lige stor. Desuden er jeg nu også blevet “ponymor”, da min datter er mindst lige så hesteinteresseret som mig. Hun blev præget fra starten af, og i dag er familien blevet forøget med en lånepony til hende.

Den lange tid som hesteejer og rytter har gjort, at jeg har en stor forståelse for, hvordan hesten bedst vises frem foran kameraet – også når det kommer til de forskellige discipliner og racer. Jeg har næsten været indenfor alle discipliner på en eller anden måde – hvad enten det drejer sig som deltager, publikum eller fotograf.

Som fotograf har jeg kun interesse i at fremvise din hest og dig på bedste måde. Jeg ved, at det handler om et splitsekund, når det kommer til wauv-billederne. Og som hesteinteresseret har jeg selvfølgelig studeret flere tusinde hestebilleder i bøger, plakat, blade, magasiner, på nettet mv. – ikke kun for at se på hestene, men også for at få inspiration og aflure teknikken bag de forskellige billeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *