Hundefotografering
Fotografen siger

Hundefotografering

Din hund har sin helt egen personlighed, og den skal skinne igennem på billederne. Fotograferes du og din hund sammen, er det jeres særlige bånd, og det som I har sammen, der skal komme til udtryk i billederne.

For at jeg kan lave gode billeder af din hund og/eller jer sammen, kræver det også, at du gør et godt forarbejde. Det giver et rigtig godt udtryk på billederne, når der er tænkt over, hvilket tøj og udstyr, der bliver brugt. Vælg tøj der ikke tager fokus fra hunden, men vær altid dig selv, så går du til dagligt/ofte med pangfarver, så er det selvfølgelig det, som du skal have på.

Når det kommer til hundens udstyr, så brug så lidt som muligt. Hvis du ønsker billeder af hunden uden snor og halsbånd, men det ikke er muligt at tage det af under fotograferingen, så vælg et smalt halsbånd og en tynd line. Det gør nemlig det efterfølgende arbejde foran computeren lettere for mig. Husk også godbidder og vand. Jeg har ikke selv godbidder med, da nogle hunde er allergiske. Og lugter mit udstyr af hundegodbidder, så bruger hunden somregel mest tiden på at snuse i kameratasken i stedet for at være lækker foran kameraet.

Hvis det er muligt, vil en nyvasket eller i hvert fald grundigt børstet hund, se godt ud på billederne. Det er også vigtigt, at hunden er afslappet og komfortabel med situationen. Angst og utryghed lyser langt væk. Fortæl mig gerne, hvis hunden er utryg i nye situationer eller ved nye mennesker, så afsætter vi lidt ekstra tid, hvor vi kan lære hinanden at kende igennem leg, godbidder mv.

Hvis hunden skal fotograferes på flere lokationer, er det vigtigt at tænke over rækkefølgen. F.eks. portrætbilleder før en actionbilleder, hvor hunden pludselig ender med at hoppe rundt i vandpyt eller rulle sig i noget “lækkert”.

Jeg elsker hunde, og det er fuldt lovligt for hunden at snuse til fotografen og i kameratasken. Skulle der komme lidt savl eller beskidte poter på tøjet, har jeg heldigvis en vaskemaskine, der klarer det hårde arbejde.

Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende samtale om dine ønsker for en hundefotografering, og hvordan vi løser opgaven.

Alle billeder bliver efterbehandlet i professionelt billedbehandlingsprogram, så du sikres det bedste resultat. Du kan altså ikke købe “rå-filen”, men køber altid det færdigredigerede billede. Billederne kan leveres digitalt eller printet på forskellige materialer.

Dine billeder kan leveres i sort/hvid, sepia eller duotone m.m., alt afhængig af, hvad du ønsker.

Du kan se eksempler på mit arbejde i fotoalbummet “Hundefotografering“.

Min baggrund

Da min mor tog mig med hjem fra hospitalet efter, at jeg blev født, blev jeg budt velkommen hjem af to dejlige boxere. Siden dengang har jeg haft hund i mit liv, pånær i de seneste år, hvor vores familieliv ikke har været ideelt for at have hund. Jeg er vant til at være omkring og fotografere både små og store hunde.

Tiden som hundeejer og min interesse for hunden gør, at jeg har en stor forståelse for, hvordan hunden bedst vises frem foran kameraet – også når det kommer til de forskellige racer, typer og brug.

Som fotograf har jeg kun interesse i at fremvise din hund og dig på bedste måde. Jeg ved, at det handler om et splitsekund, når det kommer til wauv-billederne. Og som hundeinteresseret har jeg selvfølgelig studeret flere tusinde hundebilleder i bøger, plakat, blade, magasiner, på nettet mv. – ikke kun for at se på hundene, men også for at få inspiration og aflure teknikken bag de forskellige billeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *