Kattefotografering
Fotografen siger

Kattefotografering

Din kat har sin helt egen personlighed, og den skal skinne igennem på billederne. Fotograferes du og din kat sammen, er det jeres særlige bånd, og det som I har sammen, der skal komme til udtryk i billederne.

Hvis det er muligt, vil en nyvasket eller i hvert fald grundigt børstet kat se godt ud på billederne. Det er også vigtigt, at katten er afslappet og komfortabel med situationen. Angst og utryghed lyser langt væk. Fortæl mig gerne, hvis katten er utryg i nye situationer eller ved nye mennesker, så afsætter vi lidt ekstra tid, hvor vi kan lære hinanden at kende igennem leg, godbidder mv.

Når det kommer til kattens udstyr, så brug så lidt som muligt. Hvis du ønsker billeder af katten uden snor og halsbånd, men det ikke er muligt at tage det af under fotograferingen, så vælg et smalt halsbånd og en tynd line. Det gør nemlig det efterfølgende arbejde foran computeren lettere for mig. Husk også godbidder og vand. Jeg har ikke selv godbidder med, da nogle katte er allergiske. Og lugter mit udstyr af kattegodbidder, så bruger katten somregel mest tiden på at tjekke kameratasken ud, i stedet for at være lækker foran kameraet.

Hvis katten skal fotograferes på flere lokationer, er det vigtigt at tænke over rækkefølgen. Vælg f.eks. indendørs fotografering før den udendørs, hvor katten måske pludselig vælger at gå på fuglejagt, eller bare siger pænt tak for i dag.

Jeg elsker katte, og det er fuldt lovligt for katten at undersøge både fotograf, kamera og taske. Skulle der komme lidt savl, kattehår eller beskidte poter på tøjet, har jeg heldigvis en vaskemaskine, der klare det hårde arbejde.

Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende samtale om dine ønsker for en kattefotografering, og hvordan vi løser opgaven.

Alle billeder bliver efterbehandlet i professionelt billedbehandlingsprogram, så du sikres det bedste resultat. Du kan altså ikke købe “rå-filen”, men køber altid det færdigredigerede billede. Billederne kan leveres digitalt eller printet på forskellige materialer.

Dine billeder kan leveres i sort/hvid, sepia eller duotone m.m., alt afhængig af, hvad du ønsker.

Du kan se eksempler på mit arbejde i fotoalbummet “Kattefotografering“.

Min baggrund

Katten har altid fascineret mig. Det er et forholdsvist lille dyr, der dog har en stor personlighed og endnu større ego. Jeg har i de sidste 10 år selv været katteejer, og har bestemt en svaghed for de røde af slagsen. Lige nu er det halvbrødrene Knold og Tot, der beriger mit liv, og leger modeller jævnligt.

Min tid som katteejer og min interesse for katten gør, at jeg har en stor forståelse for, hvordan den bedst vises frem foran kameraet. Jeg ved det kræver tålmodighed at få katten til at gøre sig godt foran kameraet, men når det lykkedes, så bliver resultatet også godt.

Som fotograf har jeg kun interesse i at fremvise din kat på bedste måde. Jeg ved, at det handler om et splitsekund, når det kommer til wauv-billederne. Og som katteinteresseret har jeg selvfølgelig studeret flere tusinde kattebilleder i bøger, plakat, blade, magasiner, på nettet mv. – ikke kun for at se på kattene, men også for at få inspiration og aflure teknikken bag de forskellige billeder, inden jeg selv forsøger at gøre dem kunsten efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *